Adıyaman Malatya'ya Bağlandı!


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, 6 Şubat Depremi sonrası, "Adıyaman Malatya'ya bağlı çalışacak" dedi.

post

 Ekonomi    14.02.2024 11:03:34  


Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Malatya sonsöz’ün haberine göre, "Biten projelerimizle birlikte, Malatya’da deprem zamanında, 2023 yılı içerisinde 105 milyon TL bir hibe verdik. Tabii şöyle bir şey gelişti. TKDK 81 ile çıktı şu anda. Adıyaman'da Malatya’ya bağlı olarak çalışacak. 2 şehri bir arada götüreceğiz. Allah nasip ederse 2 büyük depremi görmüş bu 2 şehirde, bu görevleri yapmak da bize şeref veriyor. Çünkü böyle yerlerde görev yapmak bir taşı bir taşın üstüne koymak herkese nasip olmuyor. 6 Şubat gibi bir felaketi istemezdik. İnşallah bu deprem görmüş şehirlerimize, bu hizmetleri her geçen gün daha fazlasıyla vermek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Arkadaşlarımız bu süreç içerisinde’ de, fedakârca çalıştılar. Onlara da burada teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte TKDK olarak Malatya’ya ve Adıyaman'a daha çok, daha iyi, daha vizyonlu projeleri hayata geçireceğiz” şeklinde sürdürdü.

Malatya'ya 105 Milyon TL Hibe!

Malatyanet haberde ise: “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Müdürü Murat Tunç, 2023 yılında Malatya'ya 105 milyon TL hibe verdiklerini açıkladı. Tunç, depremden etkilenen çiftçilere destek olmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, önümüzdeki Mart ayında da yeni bir hibe çağrısı yapmayı planladıklarını söyledi.

2023 yılı içerisinde Malatya’ya 105 milyon bir hibe verdiklerini dile getiren Tunç, “Biten projelerimiz birlikte, yaklaşık 105 milyon gibi bir hibe verdik. Adıyaman'da Malatya’ya bağlı olarak çalışacak. 2 şehri bir arada götüreceğiz. Allah nasip ederse 2 büyük depremi görmüş şehir, bizim için bu görevleri yapmak da bize şeref veriyor. Çünkü böyle yerlerde görev yapmak bir taşı bir taşın üstüne koymak herkese nasip olmuyor” dedi.

Merak edilen sorular

Adıyaman neden Malatya’ya bağlanıyor? 6 Şubat depremlerinde Adıyaman, Malatya’dan daha büyük yıkım yaşadı. Tarımın can çekiştiği Adıyaman’da kaç kişi kırsal desteklerden faydalandı? 105 milyonluk hibeden Adıyaman’a ne kadar pay ayrıldı ve bugüne kadar ne kadar ödeme yapıldı?

Adıyaman kamuoyu yetkililerden bir açıklama bekliyor.  ŞEHİRDE BU HAFTA

NOT:Konu ile ilgili TKDK Malatya İl Koordinatörlüğünü defalarca aramamıza rağmen cevap veren olmadı.

 

#TKDK,adıyaman,malatya