Ha Gayret, Azı Gitti Çoğu Kaldı!


Karayolları Elâzığ Bölge Müdürlüğü tarafından 2017 Yılında ihaleye çıkılan ve 2020 yılında bitirileceği vaad edilen Gölbaşı-Adıyaman-Kahta Karayolu yol yapım ihalesi, aradan 8 yıl geçmesine rağmen hala bitirilemedi. 98 kilometrelik yolda bugüne kadar sadece 4 kilometrelik yol yapıldı. Bugünlerde yolda tekrar çalışmalar başladı. Kaç kilometrelik yolun yapılacağı ise merak ediliyor.

post

 Şehirde Bu Hafta    12.03.2024 13:53:21  


Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü, 2017 yılında Gölbaşı-Adıyaman-Kahta Karayolunun beton asfalt yapımı için ihale düzenledi. İhaleyi Hazaryol inşaat AŞ. Budakyol İnşaat AŞ. ve Gürşah Hafriyat Ltd. Şti İş ortaklığı konsorsiyumu aldı. Karayolları Elâzığ Bölge Müdürlüğünün verdiği bilgiye göre, söz konusu yolun protokol yolu olduğu, işlek olduğu aynı zamanda trafik güvenliği ve seyahat konforunun arttırılması ve projenin nihai noktaya getirilmesi amacıyla BY-BSK yapılması ihtiyacı doğmuştur deniliyordu. Ayrıca yolun 2017 yılında İhaleye çıkıldığı ve 2020 yılında bitirileceği belirtiliyordu.

Gazetemizin daha önce de gündeme getirdiği yol ile ilgili, Karayolları Elâzığ Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklama şöyle:

HABERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

1)Gölbaşı – Adıyaman – Kahta (GAP) yolu 2010E040120 DPT no ile yatırım programında yer almaktadır.

2)İhale tarihi 20.07.2017 olup, Genel Müdürlüğümüzce ihalesi yapılmıştır. İhaleye katılan firmaların kimler olduğu konusunda Merkez ihalesi olduğundan Genel Müdürlüğümüzden bilgi alınmalıdır. İhale bedeli 136.345.223,5 TL. olup, işin yapım süresi ihaleye çıkılırken 1170 gün olarak belirlenmiştir.

3-4) Bu aks 98 km. uzunluğunda olup, taşıt trafiğinin yoğun olduğu bir akstır. Aksın tamamı BY seviyesinde tamamlanmıştır.  Adıyaman Havaalanı bu aks üzerinde yer aldığından aynı zamanda protokol yolu niteliği taşımaktadır. Gölbaşı- Adıyaman – Kahta yolunda kısmi kesimlerde BSK çalışmaları yapılmış (25 km. BY-BSK seviyesinde tamamlanmıştır.) olup, seyahat konforu ve BY-BSK bütünlüğünün sağlanması, bakım-onarım maliyetlerinin azaltılması, aynı zamanda trafik güvenliği ve seyahat konforunun arttırılması ve projenin nihai noktaya getirilmesi amacıyla BY-BSK yapılması ihtiyacı doğmuştur.”

AÇIKLAMANIN ÜZERİNDEN 4 SENE GEÇTİ

Karayolları Bölge Müdürlüğünün bu açıklamasının üzerinden 4 sene ve ihalenin üzerinden ise 8 yıl geçmesine rağmen yol hala bitirilemediği gibi 98 km'lik yolda sadece 4 kilometrelik yol yapıldı.

Yapılan kısımlar ise Kahta Küçük Sanayi Kavşağından Kahta’nın girişine kadar bin 700 metre ve Adıyaman Kahta Karayolu Fuar alanından Kömür kavşağına kadar da bir o kadar daha yol yapıldı. Yani toplamda 4 kilometre.  

Bugünlerde yolda yine çalışma var. Adıyaman-Kahta Karayolu Kömür kavşağında.

Kamuoyu şu soruların cevabını merak ediyor.

-Bu 98 km’lik yol 2017 de ihaleye çıkıp, 2020 de bitirilmesi gerekirken neden 8 senede sadece 4 km’lik yol yapıldı?

-O zamanın parasıyla 136 milyon 345 bin 223,5 TL’ye çıkılan ihalede yüklenici firmaya bugüne kadar ne kadar ödeme yapıldı?

-Müteahhittin paranın bir kısmını alıp işi yarım bıraktığı iddiaları doğru mudur?

-Bugünlerde yapılan çalışmada kaç km’lik yol yapımı planlanıyor? ŞEHİRDE BU HAFTA

#karayolları,elazığ,adıyaman,kahta,gölbaşı,yol yapımı