Tılsımlı Seccadem


 Prof.Dr.Yasin ÇİÇEK     18.02.2024 10:11:18  


Kulun Rabbine en yakın olduğu ve secdede alnını koyduğu bir kilimdir, bir eşyadır ama sırlarını, arzularını, kederlerini, niyazlarını, günahlarını, gözyaşlarını akıttığı adeta koca bir mekânı temsil eder. Tılsımları barındıran bir mekândır. Dünyanın tüm yüklerini sırtınızdan attığınız Rabbinize dayanmaya vesilelik yapan bir mekândır. Kendinizi aradığınız ve bulduğunuz mekândır. "Kendini bilen Rabbini bilir". Kendinizi kaybettiğinizde aklınızı başınıza getirir. En olmadık işlerinize çözümler bulduğunuz zemindir.

Boğulmak üzereyken kurtulduğunuz yerdir. Daraldığınızda ferahlandığınız, gönlünüzün inşirah bulduğu zemindir. Adeta tüm zeminler orada birleşir.

Ağlamanın güzel olduğunu anlarsınız ve ağlamanın tadına varırsınız. Ağlamanın bir ihtiyaç olduğunu belkide gülmekten daha güzel olduğu huzur makamıdır. Saadetin ve mutluluğun huzurda olduğunu temsil eden seccadem.

Ey seccadem, tılsımlı seccadem! Sakla benim sırlarımı, ört benim günahlarımı. Uçur beni seccadem. Bilirim sen uçuramazsın ama uçurmaya vesile olursun inşallah. Beni uçurana kavuştur. Ben kirlendiğimde sen beni temizle, sen kirlendiğinde ben seni gözyaşlarımla temizleyeyim. Ah seccadem bazen bunalıyorum. Dünyada ahirete açılan kapımsın. Perdeleri kaldır da Cenneti ve Cemalullahı seyredeyim.

Seccadem, Peygamberimize(ASM) seccadelik yapan Hira gibi ol bana. Beni Rabbime kavuştur. Ey etrafı taşlarla çevrili bir seccadenin ancak sığdığı zahiren küçük mağara. Ey sarayları içinde barındıran Hira! Dünyaya ve ahirete açılan dağdaki pencere. Bize de seccadelik yap, bizim için Rabbimize pencerelik yap Hiradaki seccade.

Hazır ve huzur makamı olan "İyyake na’büdü ve iyyake nestain" (Biz yalnız sana ibadet ederiz ve ancak senden yardım dileriz)kelamını hakkıyla söylemeye vesile ol seccadem. Benlikten kurtar bize dahil eyle beni. Sebeplerin sadece vesile olduğunu verenin sadece Sen olduğuna tam inanlardan eyle Allah'ım! Ey Hâkimlerin Hakîmi sebepler dünyasında sebeplere tam riayet edip, neticeyi senden bekleyenlerde eyle bizleri.

Ey müminleri birleştiren seccadem. Zahirde vesile olduğun gibi hakikatte kalplerimizi birleştir. Birleştir de hiç olmazsa bir sessiz çığlık atalım zalimlere. Sözde değil de özde birleştir seccadem. Kurtuluşu Allah'tan bekleyelim. Allah'ın sadece bizden gayret ve birlik istediğini bilelim.

Ey bu yerlerin Hâkimi! Yeryüzünde ki tüm Mehmetçiklerin yüreklerine şecaat ver ve secdelerini birleştir. Kalplerini yolunda birleştir de zulme dur desin.

Makamların, ırkların, renklerin bir hiç olduğunu hatırlat bana seccadem. Cenabı Hakkın indinde sadece takvanın ve ameli salihin geçerli olduğunu derhatır ettir seccadem.

Ey tılsımlı seccadem! Ben tılsımlı secdeyi arıyorum. Tılsımlı secde ettir bana seccadem.

Kalem ve lisan gönüle tam tercüman olamıyor eğer olsaydı herhalde perdeler kalkardı. Sırrı imtihan bunu gerektiriyor sanırım. Bir anlık gönülden Allahu Ekber diyerek tüm dünya işlerini hiç olmazsa bir anlık içimden atayım da huzuru bulayım seccadem. Elhamdülillah ayıldım.

Sen de çekil, çık aradan seccadem. Tüm perdeleri kaldıran kelamı söyleyim. Gönülden ve tüm benliğimle tek kelam ve son söz "Hasbünallah ve ni'melvekil"

18 Şubat 2024 (8 Şaban 1445)